Pozdravljamo Vas na zvaničnoj internet stranici Komornog zbora ”Pro musica”!
srhuhren

Csaba Paskó rođen je u Subotici 1975. godine. Osnovnu školu je završio u Bajmoku, a gimnaziju “Paulinum” u Subotici. U isto vrijeme kao izvanredan učenik završava i muzičku školu. Ističemo profesore koji su pomogli i utjecali u glazbenoj izobrazbi: Márta Kókai Deli, Márija Székely, Gabriella Égető i József Miócs.

Od 1994. godine je uz studij na Višoj teološkoj školi u Pečuhu, izvanredno studirao na fakultetu „Jannus Pannonius” na Odsjeku za dirigiranje u klasi  prof. Tillai-ja i solo pjevanje kod prof. Pilláry. Završio je smjer crkvene glazbe na Glazbenoj akademiji u Grazu 2004., gdje je diplomirao orgulje i dirigiranje. Profesori su mu bili F.K. Prassl, J. Doeller i J.Trummer. Magistrirao je 2005. godine.

Obnasao je dužnost župnoga vikara katedrale-bazilike Svete Terezije Avilske u Subotici. Organizator je glazbenih događanja u katedrali i franjevačkoj crkvi  te ravnatelj zbora „Pro musica” od 2003. Član je Međunarodnog himnološkog društva, profesor, osnivač jedinog gregorijanskog vokalnog ansambla u zemlji /2005./, dirigent po pozivu Subotičke filharmonije, nosilac projekta novootvorenog Odsjeka za crkvenu glazbu u okviru Muzičke škole u Subotici /2008./.

Dobitnik je nagrade «dr. Ferenc Bodrogvári» za 2005. godinu te dvaju priznanja na festivalu «Zborovi među freskama» 2006. i 2007. godine.