Поздрављамо Вас на званичној интернет страници Камерног хора Pro musica!
srhuhren

Чаба Пашко рођен је у Суботици 1975. године. Основну школу је завршио у Бајмоку, а гимназију “Паулинум” у Суботици. У исто време, као ванредан ученик завршава и музичку школу. Најзначајнији међу његовим професорима били су Марта Кокаи Дели, Марија Секељ, Јожеф Миоч и Габријела Егете.

Од 1994. године, поред студија на Вишој теолошкој школи у Печуjу, ванредно је студирао на факултету “Јанус Панониус”  на одсеку за дириговање (у класи проф. Тилаија) и соло певање код др Пилари. Завршио је црквену музику на Музичкој академији у Грацу 2004. године, а дипломирао је и оргуље и дириговање.

Професори су му били: Ј. Делер, Ј. Принц, др Ј. Трумер, проф. др Ф. К. Прасл. Магистрирао је 2005. године.

Вршио је дужност жупног викара у жупи столне базилике свете Терезије Авилске у Суботици. Организатор је музичких догађања у Катедрали и Фрањевачкој цркви и диригент хора од 2003.

Члан је Међународног химнолошког друштва, професор, оснивач јединог грегоријанског вокалног ансамбла у земљи /2005/, диригент по позиву Суботичке филхармоније, носилац пројекта новог Одсека за црквену музику у оквиру Музичке школе у Суботици.

Добитник је награде “Др Ференц Бодрогвари” за 2005. годину, и награда на фестивалу “Хорови међу фрескама” 2006. и 2007.  године.